Nov 23, 2012

# First Doodles

Hye reader ! :3
Bertemu kembali dalam rancangan ' Bang Bang Boom ' .. 
* Lari dari tajuk sekejap *
Ok, ehemmm ! Hah, hari ni saya nak update pasal entry
first doodle yang saya buat .. eheh .. ceh'ceh nak promote doodle
yang tak lawa mana pun .. Actually dah lama sangat nak buat doodle nie ..
Tapi asyik'asyik tak jadi .. * Sebab malas la nak berusaha *

Try punya try, akhirnya menjadi jugak walaupun tak seberapa :3
Biasalah, budak baru belajarkan ehhe ..
Apa'apa pun saya berpuas hati jugak dapat buat doodles sendiri ..
Meh tengok sama'sama .. ehe 



See ? simple jer .. Saya tak terer mana pun buat doodles nie :)
Tapi saya akan usaha lagi untuk buat lebih cantik daripada ini .. ahha
Ok, setakat ni jer ..

Sebelum tu nak promote blog adik saya ni ..
Dah lama gak dia tak wat blogwalking ..
Follow Sini k :)
Adios ~

Nov 22, 2012

# Exchange Link ?

Hye reader ! :3
How are you today ? Me ? Fine :)
Sekarang cuaca kat Sarawak ni tak menentu ..
Kalau pagi panas terik .. Nanti dah tengah hari, hujan lebat pulak -.-
Tapi best gak kalau hujan time tengah hari ni .. tidur pun selesa jer cuz sejuk 

Ok Tinggalkan kan cerita pasal hujan .. 
Tak pasal'pasal turun salji >.< bestnyer * merepek kejap -..-
Nampak tajuk kat atas tu ? Hah ! nampakkan .. 
Saya baru jer mula buat exchange link .. Setakat nie tak ramai ..
Dalam 3 orang .. tapi ada masa nanti saya akan tambah
kepada sesiapa saja yang nak exchange link kat blog saya :)

Bagi saya, kalau buat exchange link ni, senang nak buat blogwalking ..
Selain blogwalking, blogger yang lain juga dapat follow blog yang
buat exchange link .. Kecuali kalau dia da follow blog tu la :3

So, kepada mana'mana blogger yang nak buat exchange link tu, tinggalkan link 
kat shoutbox saya bukan link ' Iklan ' k :3 ..
Nanti saya letak link tu kat linkies saya .. jangan lupa tag saya sekali
dalam exchange link awak .. Adil kn ? :)


Nov 14, 2012

# Blogging

Hey dear reader !
Dah lama saya tak update entry baru ..
Bukan tak nak update, cuma tak ada masa nak buka
blog .. line broadband ni bawa masalah -.-
Kadang'kadang jugak tak ade idea nak update entry ..

Memandangkan hari ni line bagus, saya nak Follow blog
yang belum saya Follow ~ Tolonglah Uncle Broadband jangan buat hal -.-
Maaf kepada blogger'blogger yang lain kalau saya lambat follow korang
Line punya pasal ni tak dapat saya nak buat blogwalking ..

Sempat jugak tadi check tabung churp'churp ~
Maybe sebab masih baru, tak banyak sangat yang masuk :3 ..
Setakat ni, Heartbeat jer la yang ada meningkat sikit ..
Heartbeat ni walaupun ada yang kata lambat nak naik, tapi
lama'lama pun boleh jadi bukit kalau kita bersabar
and selalu buat blogwalking .. :)

Ok ! selesai untuk entry hari ni ~
Kita nak buat blogwalking dulu :D

Nov 5, 2012

# Churp churp

Hye reader !
Hari ni bermulanya SPM untuk student form 5 
Apa'apa pun good luck untuk student SPM ;)
Hari ni saya seronok sangat !
Seronok ? ok ... seronok sebab akhirnya
barulah saya dapat sign up churp churp :3
Actually dah lama dah saya try sign up churp churp nie ..
Tapi entah kenapa tak dapat nak login -.-

.
.
.


Hari ni baru lah saya dapat sign up and login churp churp ni!
Fuh ~ gembira tak terkata .. dapat juga cari duit simpanan
melalui churp churp nie :3
Lagipun, ramai dah blogger'blogger lain pasang churp churp
nuffnang, says, heartbeat dan sebagainya ..
Saya baru sekarang nak pasang .. kunonya rasa -.-

Apa'apa pun kalau ada yang blogwalking kat blog saya,
tolong saya untuk klik kat churp churp saya :)
tiada paksaan .. kalau dah klik jangan lupa beritahu
saya kat shoutbox saya .. boleh saya klik balik kat tempat awak tu :)
# Sharing is caring right ? :) 

Nov 1, 2012

# SPM 2013


Hye reader :3 ..
Hari ni saya jadi budak rajin untuk buat blogwalking .. ehhe
Sekadar nak mngisi masa cuti untuk hari ni jer >.<
Lagi pun tahun depan pulak da jarang nak on lappy nie ..
Nak kena fokus dengan SPM tahun depan :3

Cerita pasal SPM, macam saya x percaya jer tahun depan sya
da jadi student SPM .. bila dapat jer buku semalam saya rasa teruja
nak naik ke tingkatan 5 :)
Teruja bukan sebab ape, saya teruja sebab saya nak capai matlamat saya demi ibu bapa sya..

Hanya cara ni saja saya dapat membalas jasa kedua ibu bapa saya :)
Ibu bapa mana yang x bangga kan kalau anak mereka berjaya ..
Mestilah mereka bangga dengan apa yang kita capai ..

Tahun ni da simpan azam nak berjaya, saya akan teruskan 
simpan azam ni sampai saya berjaya kelak ..
Apa'apa pun terima kasih kat ibu dan ayah sebab da
bagi dorongan kat saya untuk lebih berusaha :')
Saya cuba buat yang terbaik untuk ibu dan ayah saya ..

Ottey Bercakap : Maaf kalau selama ni banyak guna 
ayat di singkatkan .. saya akan cuba biasa kan diri 
untuk tidak ' Menyingkat bahasa ' di blog saya
bagi memudahkan blogger lain untuk membaca  :)
Alaa , macam kat cerita OSMAN BAKU tu >.<



Oct 14, 2012

# Memories :')

Hye reader !
Hari yg sejuk'sejuk mcm nie x tau la nak buat ape ..
Hari ni tiba'tiba rsa nak update psal kwn'kwn yg kat Sabah ..
Huhu rndu sgt kat mreka smua nie ..
Gmbr jer la yg sya smpn ..
Harap'harap sya dpt jumpa mreka balik if ade rezeki :')


Nie msa class party akhir thun 2010 .. Masa tu bru Form 2


Nmpak sgt gmbar nie candid ! eheh


' Till we become 1 '
Nma pda kek nie smpna nama lagu msa kita org buat 
drama competition .. Nasib menyebelahi kmi ..
dpt jgak johan dlm drama nie :')


Nie kek kedua ..
Tapi sya suka kek yg kat atas tue ..
ade rsa oren .. ehe :3


Yg mknan da msuk mulut tue sya .. hoho
gmbr nie cgu Amizan yg ambik ..

Raya last year 2011 :)



Gmbar nie time raya kat rumah Fatin :)


Laksa pnya psal, classmate pn dtg nak merasa .. knyang tu 
x pyah ckp .. masih gak makan .. eheh


Smpat lgi kita org posing nie dgn pnggan kosong .. eheh

Hari perpisahan Nash 2012 ..


Time ni kat kbox .. hoho.


Nie Dominic .. 
dye smpat join kmi wlaupun x lma :)


Msa nie sya x ingt la lgu ape dorang nyanyi ..
tpi msa tu mmg berfeeling .. ahah 


Sblum balik kita org snggah lu kat Marry Brown ..
Sorry mata sya sgt sakit tgok flash camera ..eehe


Yang berbaju hijau nie, Andreas ..
n yg berbaju biru nie Christopher ..
Dorang yg blanja kmi .. so x byk luar duit .. eheh


Sblum balik, smpat bergmbr dgn muka pelik -,-
gmbar kabur skit .. eheh

Sukan Tahunan 2012 ..


Actually byk lgi gmbar sukan thunan nie .. malas nak upload
byk2.. ehhe ..
Yg x best gmbar nie sbb dorang candid !
mata sya tertutup .. huhu

Hari terakhir bersma mereka .. ;')


Ok, ni la hari trakhir sya bersma mereka 
sblum sya berpndah ke Sarawak ..
Sya rndu sgt ngan mereka .. 
Mmg sya berharap dpt jmpa mereka balik :)



I really miss them so much ! :')


Happy family .. hehe
gmbar ni agak kbur sdkit ..


With Fatin .. BFF .. eheh
X lma lgi pn dye nie nak pndah da.. huhu


The last one .. hehe
Wlaupn x dpt jmpa .. still contact jgak ..
eheh ... 


Stkat nie jer yg sya update ..
Klaw update lgi .. mmg pnuh gmbar'gmbar ..
sya update sesikit jer ..
Memang sya rndu gler kat mreka ...
Harap'harp dpat jmpa korang balik :')












Oct 8, 2012

# Exam 2

Hye reader ! :D
How are you ?
Me, Fine ... eheh
Skrg kat Sarawak ni cuaca sgt pnas ..
Hujan pn da jarang'jarang sgt ..
Time panas ni la tekak ni tringin nak makan ABC .. hehe

Sya rsa lega sgt sbb exam di tangguh kn utk hari Khamis nie
Bukan lega x ambik exam -,- .. ehe
Tapi lega sebab sya boleh hbiskn revision sya ..
Kdg'kdg ade jgak rsa menyesal buat stdy last minute ..
Dulu sbb ingt form 4 time utk ' honeymoon ' ..
Honeymoon pnya psal, leka la sya .. huhu
Tapi, sya rsa bernasib baik gak, sbb sya x juga ketinggalan .. ehe

Khamis ni start dgn exam BM ..
Walaupn bnyinya mcm senang, sbb da nma pn BM ..
Tak boleh jgak pandang remeh ..
Stkat nie sya xde msalah klaw dgn BM ;3
Tahun ni pn msa cpat berlalu ..
OMG ! Tahun dpan da ambik SPM ..
Lpas nie jrang'jrang la sya update blog ..
Nak focus SPM dlu ...





Kata'kata hikmah : Menkikiut dlu XD .. eheh
Walaupn sya ni suka hbiskn msa dgn cter korea,
blajar x pernah d tnggalkn .. hehe ..


Jul 26, 2012

# I sacrifice for you, mum, dad .. :')

Hye reader :face40:
hari ni sy berksmpatn utk menaip d blog sy lg ...
rndu plak rsa nak menaip semula :face50:
Yes, I know, I don't have any interesting stories to be shared :v:
But I want to share because it is part of the expression of my heart :h: too

Let me start .. ehe
skrg sy mnjdi org yg sgt sibuk ...
smpaikn sy xde msa utk berehat
:face36: ..
tpi bgi sy, smua ni dah jdi lumrah ...
klaw nak kejar cita'cita dan impian, perlu byk berkorban ..
org ckp x perlu stdy hard .. ehe .. yes i know thats ~

I do all this for my mum n dad ..
tnpa mereka, siapalah diri saya
:face28: hri ini ..
sy nak mereka gembira dgn keputusan yg sy akn dpt ..
harapan sy, sy xnk kcewakn
:face16: parents sy ...
sy nak parents sy menikmati setiap kejayaan yg sy perolehi ..

Next week sy ada exam ..
Ni la first time sy trpksa back-up smua bebrpa subjct yg bru sy ambil ..
sy akn tetap berusaha ... walaupn gagal, x bererti gagal utk selamanya ..
sy xnk mnjdi org yg mudah berputus asa ..
asal ada peluang, sy akn cuba peluang tersbut ..
Reader'reader skalian, tlg doakn sy ...
sy sgt hrgai smuanya ... Thnx ..
:face76:


Mum, dad.. one day, I will make you happy ...



Jun 3, 2012

Meet Him n Friends ♥

Hai reader ...
Smlm sy brjmpa dgn kawan'kawan sy buat kali terakhirnya ..
Thnx kat Andrew, Sonia, Kevin n Nick coz korang semua sudi dtg ..
Thnx gak kat mum Fatin ... cuz mum dye prepare food utk kita org ..
Kali ni sy tak update byk'byk .. hee
Hope u all enjoy ~ Daaa ♥



With my ♥ one .. Nick .. hee


Happy Family ♥ ..
Sonia, Kevin, Andrew
Nick n Me .


With my bestie ♥
Fatin Farhana :)


Once again .. With my friends .. :)


Naa .. Big Family ♥
Aksi Spontan yerr :)


Hee ~ Time ni hujan da brhnti ..
Thnx kat adik Fatin .. dye yg snap this pic ...♥


Tmpat ni kat sekitar Kem .. hee 



Hee ~ Enth pe yg Fatin tgok kat atas tu .. hehe


Miss Andrew yg snap dri blkang .. hee 


Time ni kmi tgok'tgok kawasan'kawasan kat situ .. :)


Ok .. once again .. snap dri blkang .. hehe


Hee.. Aksi spontan melihat apa yg tdak pasti.. hee


Naaa .... kaw ada ?? tedaaa .. ahah


Pic ni mcm kna candid lak .. smua pn cam x prasan jer .. hee


Mesyuarat PIBG kali pertama .. hehe


Hee ... Fatin jgak la .. paling manank ..


One Big Family ..
Ank'anak ku .. haha


Ok, this pic snap by Miss Andrew .. kna sruh acting lgi.. hehe


Hee ~ This pic with my little brother .. not my anak buah ah ~ ahah


Together'gether ♥


Funny face .. ahaha









Ok.. thats all .. hee 
Xde idea da nk update .. perut ku kekenyangan smpai idea pun hilang .. hee
BTW, sy pasti akn merndui mreka smua ..

I will miss u all !