Nov 23, 2012

# First Doodles

Hye reader ! :3
Bertemu kembali dalam rancangan ' Bang Bang Boom ' .. 
* Lari dari tajuk sekejap *
Ok, ehemmm ! Hah, hari ni saya nak update pasal entry
first doodle yang saya buat .. eheh .. ceh'ceh nak promote doodle
yang tak lawa mana pun .. Actually dah lama sangat nak buat doodle nie ..
Tapi asyik'asyik tak jadi .. * Sebab malas la nak berusaha *

Try punya try, akhirnya menjadi jugak walaupun tak seberapa :3
Biasalah, budak baru belajarkan ehhe ..
Apa'apa pun saya berpuas hati jugak dapat buat doodles sendiri ..
Meh tengok sama'sama .. ehe 



See ? simple jer .. Saya tak terer mana pun buat doodles nie :)
Tapi saya akan usaha lagi untuk buat lebih cantik daripada ini .. ahha
Ok, setakat ni jer ..

Sebelum tu nak promote blog adik saya ni ..
Dah lama gak dia tak wat blogwalking ..
Follow Sini k :)
Adios ~

Nov 22, 2012

# Exchange Link ?

Hye reader ! :3
How are you today ? Me ? Fine :)
Sekarang cuaca kat Sarawak ni tak menentu ..
Kalau pagi panas terik .. Nanti dah tengah hari, hujan lebat pulak -.-
Tapi best gak kalau hujan time tengah hari ni .. tidur pun selesa jer cuz sejuk 

Ok Tinggalkan kan cerita pasal hujan .. 
Tak pasal'pasal turun salji >.< bestnyer * merepek kejap -..-
Nampak tajuk kat atas tu ? Hah ! nampakkan .. 
Saya baru jer mula buat exchange link .. Setakat nie tak ramai ..
Dalam 3 orang .. tapi ada masa nanti saya akan tambah
kepada sesiapa saja yang nak exchange link kat blog saya :)

Bagi saya, kalau buat exchange link ni, senang nak buat blogwalking ..
Selain blogwalking, blogger yang lain juga dapat follow blog yang
buat exchange link .. Kecuali kalau dia da follow blog tu la :3

So, kepada mana'mana blogger yang nak buat exchange link tu, tinggalkan link 
kat shoutbox saya bukan link ' Iklan ' k :3 ..
Nanti saya letak link tu kat linkies saya .. jangan lupa tag saya sekali
dalam exchange link awak .. Adil kn ? :)


Nov 14, 2012

# Blogging

Hey dear reader !
Dah lama saya tak update entry baru ..
Bukan tak nak update, cuma tak ada masa nak buka
blog .. line broadband ni bawa masalah -.-
Kadang'kadang jugak tak ade idea nak update entry ..

Memandangkan hari ni line bagus, saya nak Follow blog
yang belum saya Follow ~ Tolonglah Uncle Broadband jangan buat hal -.-
Maaf kepada blogger'blogger yang lain kalau saya lambat follow korang
Line punya pasal ni tak dapat saya nak buat blogwalking ..

Sempat jugak tadi check tabung churp'churp ~
Maybe sebab masih baru, tak banyak sangat yang masuk :3 ..
Setakat ni, Heartbeat jer la yang ada meningkat sikit ..
Heartbeat ni walaupun ada yang kata lambat nak naik, tapi
lama'lama pun boleh jadi bukit kalau kita bersabar
and selalu buat blogwalking .. :)

Ok ! selesai untuk entry hari ni ~
Kita nak buat blogwalking dulu :D

Nov 5, 2012

# Churp churp

Hye reader !
Hari ni bermulanya SPM untuk student form 5 
Apa'apa pun good luck untuk student SPM ;)
Hari ni saya seronok sangat !
Seronok ? ok ... seronok sebab akhirnya
barulah saya dapat sign up churp churp :3
Actually dah lama dah saya try sign up churp churp nie ..
Tapi entah kenapa tak dapat nak login -.-

.
.
.


Hari ni baru lah saya dapat sign up and login churp churp ni!
Fuh ~ gembira tak terkata .. dapat juga cari duit simpanan
melalui churp churp nie :3
Lagipun, ramai dah blogger'blogger lain pasang churp churp
nuffnang, says, heartbeat dan sebagainya ..
Saya baru sekarang nak pasang .. kunonya rasa -.-

Apa'apa pun kalau ada yang blogwalking kat blog saya,
tolong saya untuk klik kat churp churp saya :)
tiada paksaan .. kalau dah klik jangan lupa beritahu
saya kat shoutbox saya .. boleh saya klik balik kat tempat awak tu :)
# Sharing is caring right ? :) 

Nov 1, 2012

# SPM 2013


Hye reader :3 ..
Hari ni saya jadi budak rajin untuk buat blogwalking .. ehhe
Sekadar nak mngisi masa cuti untuk hari ni jer >.<
Lagi pun tahun depan pulak da jarang nak on lappy nie ..
Nak kena fokus dengan SPM tahun depan :3

Cerita pasal SPM, macam saya x percaya jer tahun depan sya
da jadi student SPM .. bila dapat jer buku semalam saya rasa teruja
nak naik ke tingkatan 5 :)
Teruja bukan sebab ape, saya teruja sebab saya nak capai matlamat saya demi ibu bapa sya..

Hanya cara ni saja saya dapat membalas jasa kedua ibu bapa saya :)
Ibu bapa mana yang x bangga kan kalau anak mereka berjaya ..
Mestilah mereka bangga dengan apa yang kita capai ..

Tahun ni da simpan azam nak berjaya, saya akan teruskan 
simpan azam ni sampai saya berjaya kelak ..
Apa'apa pun terima kasih kat ibu dan ayah sebab da
bagi dorongan kat saya untuk lebih berusaha :')
Saya cuba buat yang terbaik untuk ibu dan ayah saya ..

Ottey Bercakap : Maaf kalau selama ni banyak guna 
ayat di singkatkan .. saya akan cuba biasa kan diri 
untuk tidak ' Menyingkat bahasa ' di blog saya
bagi memudahkan blogger lain untuk membaca  :)
Alaa , macam kat cerita OSMAN BAKU tu >.<