Nov 29, 2013

#Friends :')

Hello readers :)
Dah lama saye tak update blog ..
Maklumla masih lagi menduduki SPM .. Di kesempatan ni
saya cuba guna masa ni nak update blog memandangkan idea tengah ade >.<
Tak sabar rasenya nak habis SPM  tapi pada masa yang sama
sedih nak meninggalkan sekolah n kawan'kawan ..

Last paper 4 Dec nie .. Memang tak terase sangat cepat masa berlalu ..
Walaupuan saye baru setahun lebih bersekolah kat SMK MT , 
tapi terlampau banyak kenangan manis yang sukar di lupakan :')
Mula'mula masuk sekolah tu memang agak 
kekok sebab belum biase sangat ngan classmate ..

 But, bila dah kenal dorang nie memang best ! 
Kalau dah satu orang buat nakal, ada la pengikut'pengikut 
lain yang turut sama join merancakkan lagi kekecohan kelas .. eheh
Cikgu pun boleh pening kepala dengan kelas kita orang :3
Siap kena sumpah'sumpah lagi weh ~ 

Walaupun saye bukannya lama sangat sekolah dekat SMK MT,
tapi kenangan dengan dorang cukup banyak ..
Tak kira pahit atau manis , semua akan sentiasa saye ingat :')
Kebanyakkan classmate saye funny n boleh di katakan giler'giler 
That' y la saye rasa best sangat dengan dorang ..
Kalau dah susah, ada jugak yang tolong support ..

And semalam sempat lagi bergurau ngan dorang'dorang nie ..
Mencemarkan wall masing'masing dengan kata'kata poyo >.<
Korang memang best Barry, Dyg, Gerraint, Fikkie, Auni Izzati,
Zul, Firdaus Ihsan n yang lain yang saya x mention kat sni  :) ..

5 SEROJA , Aku akan tetap ingat korang sebab korang memang 
best n funny pernah aku kenal :')





Sep 21, 2013

# Me, Myself and I

Halosss reader ! :3
Sudah berbulan'bulan saya tak update blog ..
Hari ni dengan kesempatan yang ada nie saya just nak 
share sikit jer sebab saya rasa tak banyak cerita yang best nak di kongsikan.

Last saya update blog masa bulan March ..
Rasanya dah lama kot .. hihi ..
Kalau ikutkan ingat nak jugak update selalu tapi saya selalu busy ..
This year saya ambik SPM .. So, takde masa sangat nak update ..
Idea pun hilang sebab just fokus kat exam .. Buku pun boleh jatuh cinta
tengok muka kita :p 
Saya pun baru saja habis trial SPM yang pertama ..
And trial SPM yang kedua akan muncul 2 minggu lagi ..
Memang sangat'sangat stres -_-
Tapi ni la orang kata, bersusah'susah dahulu, bersenang'senang kemudian.
For this year, kena fight untuk SPM ..
Mudah'mudahan dapat result yang baik :)
And , next year .. Saya akan menyertai PLKN..
Tapi belum tahu tempat lagi ... Kalau ikutkan hati macam tak nak pergi :/
Dah kata wajib, memang kena jugak la pergi jawabnya ..
Melainkan kalau saya sambung study untuk next year ..

Sampai sini jer entry kali ni ..
Saya malas nak taip panjang'panjang .. * Idea dah kosong -,-
Maaf kepada yang dah follow blog saya tu kalau saya lambat follow korang balik .. :)

Mar 27, 2013

# Sahabat

Hai and hello ! :D
Wah'wah, sejak tak update blog nie rasa macam
terabai jer blog ni T_T sob..sob ~
Ni pun ada seorang insan yang baik hati inbox kat Facebook 
' Blog awak tak dapat search .. dah tak berblog lagi ke ? '
Haa ! tak dapat search kan ! Bukan  sengaja tutup blog,
sebab masa untuk berblogging ni tersangat'sangatlah jarang ..
Di waktu cuti ni saya pun mengambil kesempatan ni update blog  ..

Rasanya tajuk kali ni sangat sesuai untuk si Dia :)
Wah'wah si Dia bukan kekasih, tetapi Kawan ..
Bak kata Cikgu saya, kawan rapat boleh jadi kawan keparat ..
Pada pendapat saya ada betulnya jugak ..
Kadang'kadang bila dah lama bersahabat ni tak kiralah
sahabat lelaki atau sahabat perempuan mesti ada jer yang
jadi kawan makan kawan ..

Saya dapat rasakan semua ni bila sahabat saya
yang saya rasakan baik pada mulanya tiba'tiba
dia sekarang jadi seorang yang pentingkan diri sendiri ..
Kadang'kadang dia tak pedulikan saya sebagai seorang sahabat
dia yang saya hargai selama ini ..
Bukan sahaja pentingkan diri malah sikap dia yang kurang senang pada
pandangan saya membuatkan saya rasa seperti dia berubah
dan tak kenal lagi siapa diri dia semenjak dia kenal dengan orang
yang membawa dia ke jalan yang salah ..

Nak bersuara ? maybe tak .. 
Saya seorang yang tak berapa sangat nak 
bercakap dengan orang * bukan sombong *
Sometimes bila tengok dia jauh berubah rasa macam saya
tak di hargai sebagai seorang sahabat ..
Siapalah saya nak betulkan silap orang kalau orang
tak suka kita nak betulkan kesilapan dia :(

Buat masa ni saya hanya mampu 
mendiamkan diri .. mungkin dia masih tak sedar
betapa saya sayang dia sebagai sahabat saya yang dulunya sangat
memahami dan selalu memberi saya kata'kata semangat ..

Note : Maafkan saya, saya tak dapat nak mention siapa orangnya ..
cukuplah saya seorang yang tahu :'(

Jan 23, 2013

# Sayang Ayah :)

Hye reader .. :D
Lama dah saya tak update blog and blogwalking ..
Sejak dah masuk Form 5 ni, kenalah BERDATING
dengan buku .. Kalau tak buat macam tu, memang apa yang diharapkan
tak kan tercapai .. usaha mesti ada ! Ya ! Usaha !
Minggu depan pulak dah start exam .. waaa tetiba rasa cam
tak ready .. Rasa macam awal pulak exam ni ... -.-

Ok lupakan pasal exam tu ..
Korang dah dapat duit RM 100 ? 
Agak'agaknya apa perasaan korang dah dapat duit RM 100 ? eheh
Me ? Gembiralah ~ eheh .. Dapat jadi duit tabung sendiri .. 

Cerita pasal duit ni kan .. 
Teringat kat sorang classmate saya ...
Kira kawan baik saya :3
Bukan sebab dia mata duitan $_$ .. Cuma ada beberapa
perkara yang membuatkan saya kurang senang dengan perangai beliau ..
Sebelum tarikh penerimaan duit RM 100 tu ...
Saya tanyalah dia ...

Le Me : Siapa yang ambik duit kau nanti ?

Le Friend : Ayah aku .. aish ! ni la aku malas ni ..

Le Me : Pehal kau bengang pulak ?

Le Friend : Takde la ... Mesti dia datang pakai
selekeh'selekeh dari tempat kerja dia ..

Le Me : Tak baik kau cakap macam tu ..
Ayah kau kan kerja macam tu ( buruh ) takkan
dia nak balik pakai lawa'lawa pastu pergi sini balik ..

Le Friend : Bukan setakat tu je .. Aku merajuk ni dengan ayah aku ..

Le Me : Tak baik la kau buat macam tu .. dia ayah kau ..

Le Friend : Nanti dapat RM100 ( Semalam ) aku bagi
dia RM 10 jer .. malas aku .. menyakitkan hati jer

Le Me : Kau ni kan .. ada ke patut buat ayah kau macam tu ..
Respect la ayah kau .. kesian kat ayah kau ..

Le Friend : Hurmm , biarlah tu ..

Tujuan saya update cerita ni bukan nak memalukan
kawan sendiri .. cuma nak berkongsi ..
Sebab saya tengok ayah dia baik sangat dengan dia ..
Bagi jer apa dia nak walaupun keluarga mereka boleh
di katakan cukup'cukup makan ..
Baik buruk macam mana pun seorang ayah, dia tetap
ayah dan ketua keluarga yang perlu kita hormati ..

Saya akui, ayah saya pun tegas ..
Dia marah macam mana sekali pun, saya tak kisah ..
Disebalik semua tu pasti ada kebaikkan untuk kita ..
Lagipun, insan yang bergelar AYAH ni lah yang mencari
rezeki dan memikul segala tanggungjawab untuk keluarga ..

Tak kiralah ayah ke ibu ke ..
dua'dua pun mesti kena hormat ...
Kadang'kadang rasa marah jugak dengan kawan saya ni ..
Tapi nak buat macam mana .. kita dah bagi nasihat
Terpulang pada diri sendiri nak terima ataupun tidak ..



Jan 9, 2013

# Berganjak 17 Tahun

Hye dear reader !
Dah lama tak update blog ni ..
Di sebabkan selalu sibuk dengan homework, sampai takde 
masa nak mengupdate blog :3

Hari ni saya rasa gembira sangat'sangat ~
Waa, gembira tak terkata .. eheh * Senyum kambing :D
Nak tahu kenapa ? hah !

Sedar tak sedar, umur saya dah berganjak ke 17 tahun hari ni ..
Tu pun saya terlupa hari ni hari jadi sendiri * Hilang ingatan
Lantaran terlalu busy sampai birthday sendiri pun tak ingat ..
Tu pun ade sorang kawan yang wish masa kat sekolah tadi ..
Siap main bisik'bisik .. Rasa sweet pulak :p

Actually bukan saja rasa gembira, terharu pun ade gak ..
Sebab ade yang ingatkan .. Terima Kasih Barry .. :')
Dia orang first yang wish .. Dia ni satu'satunya kawan
saya dari kecik hingga sekarang .. eheh ..
Kira untung gakla sebab dia pun bulan 1 jugak
cuma yang beza hari jerla .. ehhe 

And thanks gak kat kawan saya Magdalena ..
Siap bagi present .. I Loike ! 
Cuma saya tak berkesempatan nak raikan birthday ngan family ..
Saya still busy .. banyak yang nak kena buat ...
Subjek pun bukannya sikit .. -.- banyak yang teras ...

Saya rasa cam tak sangka umur pun dah semakin meningkat ..
Semakin banyakla cabaran kehidupan selepas ni ..
Azam tu dah ada .. cuma tunggu untuk di realisasikan sahaja * ayat femes 

Tak lupa jugak dengan cikgu yang wish masa kat sekolah 
tadi and kawan'kawan kat fb sebab wish ..
berlambak sangat yang wish sampai penat tangan nak 
mengomen .. kalau like jer cam tak ikhlas pulak .. eheh 

Sampai di sini saja saya mengupdate ..
nak sambung kerja yang berlambak ni -.-
kalau tak sambung, berdiri atas meja la jawabnyer ..
Bye :D