Jan 23, 2013

# Sayang Ayah :)

Hye reader .. :D
Lama dah saya tak update blog and blogwalking ..
Sejak dah masuk Form 5 ni, kenalah BERDATING
dengan buku .. Kalau tak buat macam tu, memang apa yang diharapkan
tak kan tercapai .. usaha mesti ada ! Ya ! Usaha !
Minggu depan pulak dah start exam .. waaa tetiba rasa cam
tak ready .. Rasa macam awal pulak exam ni ... -.-

Ok lupakan pasal exam tu ..
Korang dah dapat duit RM 100 ? 
Agak'agaknya apa perasaan korang dah dapat duit RM 100 ? eheh
Me ? Gembiralah ~ eheh .. Dapat jadi duit tabung sendiri .. 

Cerita pasal duit ni kan .. 
Teringat kat sorang classmate saya ...
Kira kawan baik saya :3
Bukan sebab dia mata duitan $_$ .. Cuma ada beberapa
perkara yang membuatkan saya kurang senang dengan perangai beliau ..
Sebelum tarikh penerimaan duit RM 100 tu ...
Saya tanyalah dia ...

Le Me : Siapa yang ambik duit kau nanti ?

Le Friend : Ayah aku .. aish ! ni la aku malas ni ..

Le Me : Pehal kau bengang pulak ?

Le Friend : Takde la ... Mesti dia datang pakai
selekeh'selekeh dari tempat kerja dia ..

Le Me : Tak baik kau cakap macam tu ..
Ayah kau kan kerja macam tu ( buruh ) takkan
dia nak balik pakai lawa'lawa pastu pergi sini balik ..

Le Friend : Bukan setakat tu je .. Aku merajuk ni dengan ayah aku ..

Le Me : Tak baik la kau buat macam tu .. dia ayah kau ..

Le Friend : Nanti dapat RM100 ( Semalam ) aku bagi
dia RM 10 jer .. malas aku .. menyakitkan hati jer

Le Me : Kau ni kan .. ada ke patut buat ayah kau macam tu ..
Respect la ayah kau .. kesian kat ayah kau ..

Le Friend : Hurmm , biarlah tu ..

Tujuan saya update cerita ni bukan nak memalukan
kawan sendiri .. cuma nak berkongsi ..
Sebab saya tengok ayah dia baik sangat dengan dia ..
Bagi jer apa dia nak walaupun keluarga mereka boleh
di katakan cukup'cukup makan ..
Baik buruk macam mana pun seorang ayah, dia tetap
ayah dan ketua keluarga yang perlu kita hormati ..

Saya akui, ayah saya pun tegas ..
Dia marah macam mana sekali pun, saya tak kisah ..
Disebalik semua tu pasti ada kebaikkan untuk kita ..
Lagipun, insan yang bergelar AYAH ni lah yang mencari
rezeki dan memikul segala tanggungjawab untuk keluarga ..

Tak kiralah ayah ke ibu ke ..
dua'dua pun mesti kena hormat ...
Kadang'kadang rasa marah jugak dengan kawan saya ni ..
Tapi nak buat macam mana .. kita dah bagi nasihat
Terpulang pada diri sendiri nak terima ataupun tidak ..



Jan 9, 2013

# Berganjak 17 Tahun

Hye dear reader !
Dah lama tak update blog ni ..
Di sebabkan selalu sibuk dengan homework, sampai takde 
masa nak mengupdate blog :3

Hari ni saya rasa gembira sangat'sangat ~
Waa, gembira tak terkata .. eheh * Senyum kambing :D
Nak tahu kenapa ? hah !

Sedar tak sedar, umur saya dah berganjak ke 17 tahun hari ni ..
Tu pun saya terlupa hari ni hari jadi sendiri * Hilang ingatan
Lantaran terlalu busy sampai birthday sendiri pun tak ingat ..
Tu pun ade sorang kawan yang wish masa kat sekolah tadi ..
Siap main bisik'bisik .. Rasa sweet pulak :p

Actually bukan saja rasa gembira, terharu pun ade gak ..
Sebab ade yang ingatkan .. Terima Kasih Barry .. :')
Dia orang first yang wish .. Dia ni satu'satunya kawan
saya dari kecik hingga sekarang .. eheh ..
Kira untung gakla sebab dia pun bulan 1 jugak
cuma yang beza hari jerla .. ehhe 

And thanks gak kat kawan saya Magdalena ..
Siap bagi present .. I Loike ! 
Cuma saya tak berkesempatan nak raikan birthday ngan family ..
Saya still busy .. banyak yang nak kena buat ...
Subjek pun bukannya sikit .. -.- banyak yang teras ...

Saya rasa cam tak sangka umur pun dah semakin meningkat ..
Semakin banyakla cabaran kehidupan selepas ni ..
Azam tu dah ada .. cuma tunggu untuk di realisasikan sahaja * ayat femes 

Tak lupa jugak dengan cikgu yang wish masa kat sekolah 
tadi and kawan'kawan kat fb sebab wish ..
berlambak sangat yang wish sampai penat tangan nak 
mengomen .. kalau like jer cam tak ikhlas pulak .. eheh 

Sampai di sini saja saya mengupdate ..
nak sambung kerja yang berlambak ni -.-
kalau tak sambung, berdiri atas meja la jawabnyer ..
Bye :D