Sep 4, 2014

#Friends

Hello readers ! 
Rasanya dah berbulan'bulan tak update blog nie ..
Maklumla sekarang da busy dengan study semenjak da masuk form6 nie .
Masa tu agak terhad nak update blog ..
Tapi hari ni tetibe jer rasa nak update ..Maybe idea tengah mencurah'curah
sampai nak update .. hihi 
Kali just nak share entry pasal kawan yang selalu bersama'sama saya .
Kawan yang memberi dorongan + kegilaan haha

Sejak da jadi student balik nie memang macam'macam yang di lalui
Tapi walaupun banyak masalah yang di hadapi, orang yang
berada kat sekeliling kita yang menjadi penguat kepada semangat kita :)

So, let me kenalkan you all dengan kekasih'kekasih sekalian .. :3



( Pic masa sukan sekolah >.< )

Yang dari kiri berbaju pink kat depan sekali tu Ruday a.k.a Runut
Yang baju oren Masha a.k.a Maan
Yang baju kuning spesis duck face Jill a.k.a kecik 
Yang belakang Ruday tu Hazel a.k.a Phui 
And yang senyuman paling menonjolkan gigi tu Aku .. a.k.a Panjang :P

So, persahabatan kita orang bukanlah baru dan bukan la terlalu lama jgak.. hihi
Si Ruday ni student yg baru pindah kat sekolah saya ..
Yang 3 orang lagi classmate since saya form 4 :)
Even dulu sama kelas , tapi tak sama kepala .. Sebab masa tu baru masuk
So tak berapa kenal dengan mereka ..
And bila dah masuk form 6, duduk kelas yang sama, mulalah persahabatan tu terjalin

So sekarang kita orang da jadi kawan yang memang rapat ..
Tapi kadang'kadang ada konflik .. tapi syukur masih boleh settle 
* bak kata org putih .. haha *



Tidak ketinggalan jgak sahabat dari zaman hingusan : Barry 
Ni sahabat saya sebelum saya belajar mengeja kat tadika .. hihi
So kira lama la saya berkawan dengan dya ..
Dari saya menatap kat Sabah sampai la saya berpindah kat Sarawak
kami berdua still di sekolah yang sama .. 
memang jodoh ni kuat untuk bersama.. ahaha * Syok sendiri :3 *



Yang hero dua orang ni classmate saya jgak ..
Kira sekarang da rapat dengan jejaka'jejaka di atas .. hehe
Yang kat sebelah kiri saya Eric a.k.a Tsai 
Yang sebelah kanan pulak Jamal a.k.a Jamai 
Dua jejaka yang menjadi penyeri kelas .
Tanpa dorang dua maka tak lengkapla senda gurauan dalam kelas 6B2 
Well , si ngegeh'ngegeh sekalian ni memang kuat menyemak kat mana'mana jer ..



Meet our hero, Cikgu Hassan n Cikgu Medihi .
Kami jadi supergirl masa hari sukan .. Maklumla takde jejaka
yang sudi angkat besi macam kami -.-"
Time ni da nak habis waktu sukan
kita orang pulak baru balik dari berjalan ..
And yang paling best, monopod tu baru jer beli terus jer pakai ..
Macam kat dalam gambar tu .. * bocor rahsia * ahaha



Yang gagah perkasa ni Shafiq ..
Kawan kita orang .. 
So, kira dya la ' perempuan ' dalam group kami .. ahah
Tapi apapun dya org yg banyak bagi saya kata'kata semangat
Shafiq jgak banyak bagi saya nasihat di saat saya rasa down :')
So kira dya banyak tahu tentang saya ... waaa * sobsob T^T *



Ok, sesi bermonopod again -.-"
Masa ni otw nak balik dari stadium ..
Nampak tak muka blink'blink kat belakang tu ?
Senyuman senget main peranan .. ahah
Yang kat sebelah tu cikgu Kenneth ..
Jadi driver hntar kami balik .. * sempat melencong jgak sbnarnya :P *
Well, da nak habis pratikal tak lama lagi ..
Take care ! :)



Ni pic masa majlis ramah tamah ..
Kita orang jadi pengiring pengetua ..
Dapat makan free + Dapat duit raya #MKM .. haha



Gambar kanak'kanak riang ni kna ambik 
sempena sambutan Hari Kemerdekaan kat sekolah ..
Lihatlah betapa sengalnya muka kat pic tu ..
Lebih'lebih lagi yang buat * peace * 

Korang boleh tengok kami welfie kat sni :P



















Paling last .... Muka candid :P


#Aku rasa muka aku jer pelik kat situ * gangster skit :P * haha

So setakat ni jer saya update ..
Bila ada masa dan berkesempatan saya akn update lgi
Actually semua pic ni da lama .. baru sekarang nak update :)
Saya mohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa atau terlebih gurauan ..
Sekian, terima kasih ! 















May 6, 2014

#Pra-U

Hello reader ... :)
Finally dapat jugak update blog setelah sekian lama
menyepi .. sesepi sepinya kot ~ 
Selepas balik PLKN , memang masa nak update blog tu
takde .. *Actually ade .. Bercuti memanjang jdi maid *  phew phew~
Nak aktif berblog ni pn kadang2 rasa payah laa pulak .. -.-
Pasal idea saya sekarang tengah kering ...
Tak pasal2 update yang merapu'rapu orang pun boring baca ..

So, hari ni bermulanya idea yang kering tu ada balik ...
Actually takde la nak story yang tahap debabOoom ...
Just nak share pasal Pra-U.. 
Ah maklum laa dah masuk Form 6 kannn ..
Baru hari kedua jer pun ... Tak rasmi lagi rasanyer ... hihi :3
Cerita pasal form 6 nie , ramai yang kata susah ..
And ade yang kata tak susah macam dulu ..
Sekarang x sama macam dulu ..

Hari ni dengan semalam just sesi suai kenal n mendaftar ..
And yang saya tak suka bila ade orientasi ..
Ahh salah satu sebabnyer , saya akan mengantuk n
 tertidur kat belakang .. Tak boleh dengar ucapan yang
terlampau panjang lebar punya kes ... ahah

Sesi orientasi ni akan berlangsung sehingga minggu depan ..
Saya tak sabar nak study balik .. mweheheh...
Tapi nak kena struggle kali ni macam saya struggle SPM ..
Sebab saya rasa macam susah jugak.. hihi ..
Tapi kalau dah pilihan , so kena teruskan n tak boleh give up ! :D


Mar 24, 2014

# PLKN

Hello readerrr :)
 Setelah berbulan lamanya saya menyepi, baru hari ni rasa nak update blog ..
Kalau ikutkan hati last year pun dah boleh update ..
Tapi time tu busy dengan events yang lain ..
Baru tahun ni berkesempatan nak update .. ngee :3
Actually saya baru jer balik dari PLKN ... So, ada reason la kalau saya tak update ..hihi
Menghabiskan masa selama 2 bulan lebih kat kem, memang
perkara yang sukar untuk di lupakan .. :')

Seriously, memang tak rugi ikut PLKN .. First2 masa kena pilih
and masuk PLKN, memang tak suka .. Sumpah tak suka !
Mula'mula masa baru masuk tu, tersangat'sangat la boring  ...
Takde kawan, takde aktiviti ... 
Lepas dah lama sikit stay kat kem, baru la rasa best bila aktiviti dah mula di jalankan ..
Saya dapat kat Kem Puncak Permai, Bau ...
Kem ni memang sangat'sangat cantik and kemudahan semua lengkap :)

Masa kat kem, macam'macam aktiviti yang di jalankan ...
Aktiviti yang mencabar paling saya suka .. 
First time pegang M16 memang rasa nak pegang lagi .. Maklumla tak pernah pegang :P

Macam'macam orang and macam'macam ragam yang saya kenal 
sepanjang saya berada kat kem ..
Kenal dengan kawan daripada pelbagai kaum and pelbagai bangsa ...
Bila dah kenal rapat, jadi geng ! ehehe
Paling best bila kat dorm .. Time malam'malam duduk ramai
and makan maggi sama'sama ..
Masa ni la masa yang paling seronok cuz kita orang
 akan bercerita sampai la lewat malam ..

Masa kat kem, saya kompeni Charlie ..
Banyak kenangan saya bersama team'team yang lain ..
Memang dah rasa macam one big family :') ...
Kita orang tetap bersama dalam suka dan duka ... Paling saya rindu
dengan kawan'kawan yang satu dorm dengan saya .. P5 ..

Dorm P5 majoriti memang banyak yang sporting and funny ..
Time dalam dorm, tak kira siang or malam memang akan bising
dengan pekikkan suara emas orang yang suka sangat buat bising ...
Tapi semua tu perkara biasa .. Kalau tak bising , memag tak meriah la kan .. eheh

Malam penutupan tu memang enjoy !
Ada band'band yang datang buat persembahan ..
Malam tu jugak wira n wirawati memang bergaya . hihihi
So malam tu kita orang enjoy sangat'sangat .. Ada yang menari 
sebab terhibur sangat .. Saya just duduk and tengok .. 
Maklumla tak pandai nak enjoy sangat :p
And saat'saat yang menyedihkan ialah masa last kita orang bersama ..
Malam tu memang dah berpakat tak nak tidur ..
Ada yang bawa makan sama'sama malam terakhir tu .. tapi saya nak 
habiskan masa saya dengan sorang kawan saya ni :')
 Tapi last'last kami pun tertidur ..

And pagi tu memang terasa sangat bahang kesedihan ..
Ada yang menangis n berpelukan antara satu sama lain ..
Bila dah bersama selama 2 bulan lebih memang rasa tak nak balik
and jauh dari kawan'kawan .. But, hidup mesti di teruskan ..

Semoga ukhuwah yang pernah terjalin antara kita
masa kat kem akan terus berkekalan .. :')
And semoga satu hari nanti kita akan berjumpa semula ..
Sebelum saya mengakhiri taipan terakhir saya, izinkan saya memohon
maaf kepada sesiapa yang terasa hati dengan saya sepanjang saya berada di kem ..

Ini adalah gambar yang sempat saya 
ambil dari kawan .. Saya minta maaf kalau ada gambar lain
tak dapat nak upload kat sini :)

Kampung Budaya




 



 

 


 

 


 


 

Wirajaya
 
 

Latihan Sketsa 

 

 

Persiapan Sketsa



Malam Sketsa


 

Nasyid

 

Kampung Survival

 



 

Charlie Kompeni 



 
  
 Penutupan PLKN

 








 
 

 
 

 


 


 

Hari terakhir :')

 


 

That's all .. Actually banyak lagi gambar ..
Tapi kalau nak upload ambik masa.. so setakat ni ajer :)
 Yang selebihnya saya abadikan sebagai kenangan saya bersama mereka ...