Mar 24, 2014

# PLKN

Hello readerrr :)
 Setelah berbulan lamanya saya menyepi, baru hari ni rasa nak update blog ..
Kalau ikutkan hati last year pun dah boleh update ..
Tapi time tu busy dengan events yang lain ..
Baru tahun ni berkesempatan nak update .. ngee :3
Actually saya baru jer balik dari PLKN ... So, ada reason la kalau saya tak update ..hihi
Menghabiskan masa selama 2 bulan lebih kat kem, memang
perkara yang sukar untuk di lupakan .. :')

Seriously, memang tak rugi ikut PLKN .. First2 masa kena pilih
and masuk PLKN, memang tak suka .. Sumpah tak suka !
Mula'mula masa baru masuk tu, tersangat'sangat la boring  ...
Takde kawan, takde aktiviti ... 
Lepas dah lama sikit stay kat kem, baru la rasa best bila aktiviti dah mula di jalankan ..
Saya dapat kat Kem Puncak Permai, Bau ...
Kem ni memang sangat'sangat cantik and kemudahan semua lengkap :)

Masa kat kem, macam'macam aktiviti yang di jalankan ...
Aktiviti yang mencabar paling saya suka .. 
First time pegang M16 memang rasa nak pegang lagi .. Maklumla tak pernah pegang :P

Macam'macam orang and macam'macam ragam yang saya kenal 
sepanjang saya berada kat kem ..
Kenal dengan kawan daripada pelbagai kaum and pelbagai bangsa ...
Bila dah kenal rapat, jadi geng ! ehehe
Paling best bila kat dorm .. Time malam'malam duduk ramai
and makan maggi sama'sama ..
Masa ni la masa yang paling seronok cuz kita orang
 akan bercerita sampai la lewat malam ..

Masa kat kem, saya kompeni Charlie ..
Banyak kenangan saya bersama team'team yang lain ..
Memang dah rasa macam one big family :') ...
Kita orang tetap bersama dalam suka dan duka ... Paling saya rindu
dengan kawan'kawan yang satu dorm dengan saya .. P5 ..

Dorm P5 majoriti memang banyak yang sporting and funny ..
Time dalam dorm, tak kira siang or malam memang akan bising
dengan pekikkan suara emas orang yang suka sangat buat bising ...
Tapi semua tu perkara biasa .. Kalau tak bising , memag tak meriah la kan .. eheh

Malam penutupan tu memang enjoy !
Ada band'band yang datang buat persembahan ..
Malam tu jugak wira n wirawati memang bergaya . hihihi
So malam tu kita orang enjoy sangat'sangat .. Ada yang menari 
sebab terhibur sangat .. Saya just duduk and tengok .. 
Maklumla tak pandai nak enjoy sangat :p
And saat'saat yang menyedihkan ialah masa last kita orang bersama ..
Malam tu memang dah berpakat tak nak tidur ..
Ada yang bawa makan sama'sama malam terakhir tu .. tapi saya nak 
habiskan masa saya dengan sorang kawan saya ni :')
 Tapi last'last kami pun tertidur ..

And pagi tu memang terasa sangat bahang kesedihan ..
Ada yang menangis n berpelukan antara satu sama lain ..
Bila dah bersama selama 2 bulan lebih memang rasa tak nak balik
and jauh dari kawan'kawan .. But, hidup mesti di teruskan ..

Semoga ukhuwah yang pernah terjalin antara kita
masa kat kem akan terus berkekalan .. :')
And semoga satu hari nanti kita akan berjumpa semula ..
Sebelum saya mengakhiri taipan terakhir saya, izinkan saya memohon
maaf kepada sesiapa yang terasa hati dengan saya sepanjang saya berada di kem ..

Ini adalah gambar yang sempat saya 
ambil dari kawan .. Saya minta maaf kalau ada gambar lain
tak dapat nak upload kat sini :)

Kampung Budaya




 



 

 


 

 


 


 

Wirajaya
 
 

Latihan Sketsa 

 

 

Persiapan Sketsa



Malam Sketsa


 

Nasyid

 

Kampung Survival

 



 

Charlie Kompeni 



 
  
 Penutupan PLKN

 








 
 

 
 

 


 


 

Hari terakhir :')

 


 

That's all .. Actually banyak lagi gambar ..
Tapi kalau nak upload ambik masa.. so setakat ni ajer :)
 Yang selebihnya saya abadikan sebagai kenangan saya bersama mereka ...